Aktuelno Beograd

Završen konkurs za upis dece u državne vrtiće u Beogradu, sva mesta popunjena

Ovogodišnji Konkurs za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu je završen, elektronskim putem pristiglo je 20.000 prijava, a spisak primljene dece u vrtiće biće objavljen 24. juna.


– Ove godine na Konkurs za upis dece u državne predškolske ustanove pristiglo je 20.000 zahteva, ali tačan broj imaćemo nakon obrade podataka jer su neki roditelji konkurisali za više vrtića, a neki direktno u predškolskim ustanovama. Ove godine je više od 14.000 slobodnih mesta na raspolaganju. U odnosu na prošlu godinu kapaciteti su povećani za dodatnih 700 mesta, a predškolske ustanove koje imaju prostornih i kadrovskih mogućnosti mogu tražiti dodatno spuštanje crte – rekla je Olgica Subašić, ispred Sektora za preventivnu zaštitu u predškolskim ustanovama Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Najpopularniji vrtići

Prema njenim rečima, najveće interesovanje vlada za vrtiće u Zemunu, Novom Beogradu, Čukarici, Voždovcu, Zvezdari, Paliluli i Rakovici.

Preliminarne liste biće objavljene 5. juna, a rok za podnošenje žalbi je 14. jun. Spiskovi sa imenima primljene dece biće objavljeni 24. juna. Roditelji, čiji mališani nisu upisani, mogu uzeti odbijenicu sa kojom konkurišu za upis u privatni vrtić, uz subvenciju grada, rekla je Subašić.

(Tanjug)

Foto: Canva stock

X