Politika

Vučić: Želimo dobre odnose sa NATO, ali imamo linije preko kojih ne idemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi da ima najbliže i partnerske odnose sa NATO, ali da postoje linije preko kojih ne smemo da pređemo.

Obraćajući se građanima Sokobanje, Vučić je ponovio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku, kao i da će to ostati dok je on predsednik.

“Dok sam ja predsednik nećemo ni u NATO niti i u jedan vojni blok. To je naš izbor. Svi oni koji mi svakodnevno sole pamet i koji tvrde da su pametniji nego ja i sve znaju, videli su se sa stranim državnicima i znaju šta je najbolje. Ja ne mogu da pređem preko želje naroda. Želim da imamo najbliže odnose sa onima koji su nas napali 1999. godine, ali moramo da imamo neke linije koje nećemo da pređemo. Srbija će sam da brani svoje ljude”, poručio je Vučić.

Kurti želi da otvori most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici da bi proterao Srbe

Predsednik je istakao da Srbija nije u lakoj sitauciji i da je danas okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku da se otvori most na Ibru između južne i severne Kosovske Mitrovice samo sa jednim ciljem – da proteraju Srbe sa KiM.

“Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova  dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao”, rekao je Vučić.

Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici  geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM.

Sokobanja dobija novi put i uključenje na autoput kod Rutevca

Vučić je najavio danas da će vrlo brzo biti napravljeno isključenje sa autoputa kod Rutevca kako bi se skratio put do Sokobanje za pola sata.

“Uradićemo ono što je važno, a to je, neka Koridori Srbije preuzmu, da odmah počnemo da radimo isključenje na autoputu kod Rutevca i da skratimo za pola sata put do Sokobanje. Za to imamo i projekat, koštaće mnogo, oko 12 miliona evra, a verovatno i više. Veoma brzo ćete za mesec, dva ili tri, videti mašine koje će da rade”, rekao je predsednik.

Naveo je da će biti skraćen put do Sokobanja za desetak kilometara, tako da više neće morati da se sa autoputa prolazi kroz Aleksinac, kao i da će to biti i najkraći put do Knjaževca i Stare planine, što će doprineti njenom turističkom razvoju.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X