Aktuelno Politika

Vučić predložio Vučevića za naslednika u SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kragujevac, gde se danas održava vanredna izborna skupstina Srpske napredne stranke.

Vučić je pozdravio članove SNS i građane koji su se okupili da ga pozdrave.

Kako je Vučić najavio nakon sednice Predsedništva SNS 16. maja, na Skupštini SNS oko 4.000 delegata biraće novo rukovodstvo i doneti odluku o ulasku stranke u novi širi pokret – Narodni pokret za državu.

Nastavite da se borite za Srbiju, nepristojni nikada neće pobediti pristojne

Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je danas u Kragujevcu stranačkim kolegama, pred početak vanredne skupštine stranke, da nastave da rade i da se bore za Srbiju, kao i da nepristojni nikada neće pobediti pristojne.

“Vi koji ste napravili političkog giganta, nastavite da radiate i da se borite za našu Srbiju i nikada ne mogu nepristojni da pobede pristojne, nikada gori ne mogu da pobede i nikada ne može neznanje da pobedi znanje i nerad ne može da pobedi rad i zato vas molim da nastavite da radite sa ogromnom energijom”, poručio je Vučić.

Skupština SNS će početi u 12 časova u hali “Jezero” u Kragujevcu. Uvodni deo sednice biće otvoren za javnost, nakon čega će biti zatvorena za predstavnike medija. Posle održane sednice, očekuju se izjave, najavila je SNS. Na skupu “Srbija nade”, koji je održan juče u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se od danas povlači sa mesta predsednika SNS i da će biti formiran Pokret za narod i državu od Vidovdana.

Druga tačka dnevnog reda – izbor novog predsednika SNS

Lider SNS izjavio je danas da će druga tačka dnevnog reda biti izbor novog predsednika SNS. Vučić je rekao da će prva tačka biti razmatranje aktulene političke stiauacije i političko delovanje SNS u budućnosti, a treća tačka razno.

Kazao je da je prisutno 3.792 delegata i da postoji kvorum, a da najveći deo delegata sa KiM ne prisustvuje zbog situacije u pokrajini gde imaju važne sastanke od 10 i 11 sati, nakon čega će izaći će sa svojim zahtevima prema rukvodstvu Srbije i međunarodnoj zajednici. Verujem da ćemo tokom skupštine SNS dobiti njihove odluke, rekao je Vučić.

Kazao je da će u tački razno pokazati kako će ići dalje konstituisanje organa stranke, pošto u tome mora da ima ulogu i novoizbrani predsednik stranke. “I to ostavljam sledećem predsedniku stranke”, dodao je Vučić.

Nema ništa važnije od podrške građana koju smo juče dobili

 Aleksandar Vučić ocenio je da nema ništa važnije od podrške koju su juče na veličanstvenom skupu “Srbija nade” pokazali građani Srbije i prema našoj ideji i onome u šta veruju.

“Nažalost, SNS je danas garant pristojne i normalne zemlje, kažem nažalost, jer ne vidim druge političke faktore sa kojima moram da razgovaram i da se konsultujem kao predsednik i kao neko ko mora da brine o svim građanima. I na sinoćnjem veličanstvenom skupu koji je protekao bez incidenata ljudi su stajali po najgorem pljusku koji je bio, ne 15 minuta, već i tri sata i duže, i pokazali poštovanje prema toj ideji i onome u što veruju, a ništa važnije nema od toga, to se prosto ne viđa, hvala što vam to nije bilo teško”, rekao je Vučić.

Time ste, kako je naglasio, pokazali koliko volite i Srbiju i koliko vam je stalo do nje.

Najveća muka u narednom periodu biće teška situaciaja na KiM

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednom periodu najveća muka koja predstoji biti teška sitaucija na Kosovu i Metohiji jer “Zapad hoće da prihvatimo novu realnost”.

“Teška je situacija na KiM, albanski režim u Prištini provodi pravi teror protiv našeg naroda i neki se prave nevešti i naivni, a njihova je namera, govorim Zapadu, da tobož izađu sa šaopštenjem protiv njih i time nas tobož zadovolje, a da u stvari mi moramo da se pomirmo sa onim što se naziva nova realnost, nova stvarnost, a koja ne ide srpskom narodu u prilog i suprotna je svim potpisanim sporazumima i međunarodno javno pravnim aktima i normama”, rekao je Vučić.

Istakao je da će otpor srpskog naroda biti sve snažniji i jači, nadam se mirnim i demokratskim sredstvima. “Ukoliko budu napadnuti, sasvim sam siguran da će se Srbi brantiti, a što se države tiče biće uz svoj narod, kao što će biti i SNS. Ne smemo da deozvoilimo proterivanje srpskog naroda nikada više”, poručio je Vučić.

Vučić predložio Vučevića za naslednika u SNS

Predsednik Srpske napednke stranke (SNS) Aleksandar Vučić predložio je na vanrednoj skupštini stranke u Kragujevcu za svog naslednika Miloša Vučevića. Naglasio je da u trenutku kada se on nalazi na mestu na kome je bio i Tomislav Nikolić koji mu je predavao palicu stranke, da ne može da iskaže koliko je ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji.

“Znam koliko volim stranku”, rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da ga zna kao čoveka odanog SNS iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperitetne Srbije,

“Verujem da će uz našu podršku moći da da jos više”, rekao je on. “Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim”, rekao je Vučić koji je isprtaćen uz gromoglansi aplazu.

Izvor: Tanjug

Foto: Služba za informisanje SNS

X