Politika

Vučić: Predato više od 3.000 komada oružja, prisutan veliki broj policajaca u školama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada predato preko 3.000 komada oružja, desetine hiljada metaka različitog kalibra i dodao da je to dobra vest.

On je za Pink rekao da je to važno za Srbiju iako je, kao kaže, znao da će mnogi da se ljute zbog ove akcije.

“Obezbedili smo veliko prisustvo policajaca u školi, i rekcije su pozitivne, i od strane roditelja i učitelja. Nastavnici će sada imati veća prava, deca neće moći da im izmiču stolice, da se ponašaju siledžijski”, rekao je on.

Oni hoće moju glavu, to su jasno rekli na kraju skupa

Vučić je izjavio danas da je jasno da opozicija hoće “njegovu glavu” i da su to jasno rekli na kraju protestne šetnje održane pre dva dana.

“Pa oni hoće moju glavu, to su rekli i na kraju skupa. I to je ok, ali samo se strpite, pokažite malo strpljenja”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je kazao i da je opozicija pokazala veliku nervozu zbog skupa koji je on najavio za 26. maj.

Sledeći koraci – uzimanje nelegalnog oružja

Aleksandar Vučić je izjavio danas da su sledeći koraci vezani za uzimanje nelegalnog oružja, a zatim će se ići na analizu svega što je legalno naoružanje.

”Ne možete da verujete da je čovek potpuno uračunljiv u trenutku ukoliko je pod dejstvom narkotika, a ima toliko oružja, bez obzira da li je za to dobio dozvolu ili nije, u trenutku što kada je dobio dozvolu nije bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je potrebno uraditi sve što je moguće.

Za razliku od opozicije, na skupu ćemo pokazati plan za Srbiju budućnosti

Predsednik Srbije je izjavio danas da je opozicija na skupu protiv nasilja čitavu borbu svela na političku – Vučiću odlazi, da nisu predložili nijednu meru koja se tiče borbe protiv nasilja, poboljšanja bezbednosti dece i nastavnika, a da će za raziku od njih na skupu 26. maja biti predstavljen plan za modernu i pristojnu Srbiju, Srbiju budućnosti.

Predsednik je za TV Pink rekao da opozicija na skupu nije pokazala ni predložila nijednu meru i da su svi zahtevi bili isključivo političke prirode.

“Za 27. maj smo zakazali Skupštinu SNS na kojoj se očekuju važne odluke, dogovorili smo se da pre toga sazovemo skup, demokratski, ….uradili sve što oni nikada ne urade, a kada urade jasno nam stave do znanja da ponižavaju žrtve, za čoveka koji ih organizuje postave siledžiju, nasilnika, koji bi ljude u šaht, kao Gadafija …. onda bi meni da otkidaju glavu”, rekao je predsednik i dodao da je sve to ok, ali ako se ne govori da ste protiv nasilja. 

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

X