Aktuelno Beograd

Vučić najavio završetak radova na novom Nacionalnom stadionu u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, prilikom obilaska novoizgrađenog stadiona u Zaječaru, da je Fudbalski savez Srbije uputio dopis da se Finale lige Evrope igra na novom Nacionalnom stadionu u Beogradu, koji kako je rekao, treba da bude završen do 1. decembra 2026. godine.

“Mi imamo u planu da rekonstruišemo i stadione u Čairu i Kragujevcu. Ovde je u Zaječaru mnogo lepo da se igra, ne može da se pokisne. Znam da smo uputili neki dopis, da se igra Finale lige Evrope, tako da će to biti na našem najvećem stadionu, i ako bude, svakako će biti velika stvar. Ovo su lepi stadioni, ali su nam stadioni i u Nišu i Kragujevcu. Potreban je Nacionalni stadion, potrebno je rešavanje pitanja FK ‘Zvezde’ i FK ‘Partizana’, kao i kluba iz Novog Sada”, rekao je Vučić prilikom obilaska stadiona zajedno sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandrem Čeferinom.

Vučić je rekao da, kada pogledate stadione u Nemačkoj, Španiji ili Englesko,j da smo mi ipak još uvek daleko, ali da je ovo dobar početak.

“Kada sam polagao kamen temeljac, ljudi mi nisu verovali da će biti gotovo. Sada, kao što vidite, završili smo. U Leskovcu danas ako budemo imali sreće, ja to kao navijač kažem, posle 24 godine i pravde za sve ljude u ovoj zemlji, da treba se plasiramo na EP. Valjda ćemo bolje da odigramo nego na Svetskom prvenstvu. Ja sam uvek skeptik. Zoran Janković kaže da će biti 2:0 za Srbiju, tako da – videćemo”, dodao je Vučić.

Čeferin je rekao da je za velika takmičenja potrebna još veća infrastruktura, ali da Srbija napreduje.

“Kada sam bio prvi put ovde, predsednik je rekao da će izgraditi pet stadiona i Nacionalni stadion. Rekao sam da nisam siguran, ali sada vidim da se radi. Svaka čast”, rekao je Čeferin.

Obilasku stadiona pored Vučića i Čeferina prisustvuju i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik FSS Dragan Džajić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Izvor: Tanjug

Foto: Vucic.rs

X