Aktuelno Rakovica

Volonteri Crvenog krsta Rakovica posetili Spomen sobu Crvenog krsta grada Beograda


Volonteri Crvenog krsta Rakovica imali su privilegiju da juče posete Spomen sobu u sedištu organizacije u Beogradu, gde su otkrili dragocenu kolekciju koja prati istoriju i delovanje Crvenog krsta u Srbiji. Smeštena unutar zgrade, ova soba pruža uvid u bogato nasleđe kroz originalna dokumenta, fotografije, knjige, filmove, delove opreme iz prošlog veka, uniforme i mnoge druge eksponate.

Slađana Dimić, predstavnica Crvenog krsta, s ljubaznošću je vodila volontere kroz prostorije, deleći fascinantne priče i znanje o ključnim trenucima i doprinosima organizacije. Poseta je bila prilika da se dublje razume uloga Crvenog krsta u lokalnoj zajednici i šire, istražujući kako su se vrednosti humanosti i solidarnosti prenosile kroz generacije.

Volonteri su izrazili zahvalnost Slađani Dimić za nesebično deljenje vremena i truda u pružanju dubokog uvida u bogatu prošlost Crvenog krsta. Njihovo iskustvo istraživanja Spomen sobe ojačalo je njihovu predanost volontiranju i podršci humanitarnim naporima organizacije. Ova poseta nije samo bila arhiviranje prošlosti, već i inspiracija za nastavak humanitarne misije u zajednici.

Rakovicainfo.rs

Foto: Crveni Krst Rakovice

X