Beograd

Vodovodne cevi najveći problem: JP “Gradsko stambeno”godišnje u proseku ima oko 150.000 intervencija

Ekipe JP “Gradsko stambeno” u toku godine obično imaju više od 150.000 intervencija, a oko 20.000 imaju oznaku “hitno”. Stanari višespratnica najčešće zovu radnike ovog preduzeća kako bi sanirali probleme na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama. Mnogo poziva ima zbog kvarova na liftovima.

Upravnici stambenih zajednica česti su gosti u direkciji JP “Gradsko stambeno” gde izlažu svoje probleme i savetuju se sa nadležnima u ovom preduzeću. Iako je “Stambeno” sarađivalo sa nekoliko firmi koje su bile zadužene za izvođenje radova, saradnja je završena zbog nezadovoljavajućih rezultata.

– Imamo jednu novinu, koja će posebno biti značajna za stanare prestoničkih višespratnica. Naše radne jedinice koje su radile sa strankama samo tri dana nedeljno po dva sata, sada će biti na raspolaganju radnim danima od 8.00 do 15.30 – rekli su za “Novosti” u ovom preduzeću. – Imamo u planu da u toku ove godine uvedemo još novih usluga koje će značajno unaprediti život u prestoničkim stambenim zgradama. Upravnici prepoznaju značaj promena koje sprovodimo, tako da se broj zgrada koje su u našem sistemu održavanja povećava.

Najčešći problemi koji se prijavljuju imaju veze sa zagušenjem i curenjem vodovodnih i kanalizacionih instalacija. Na listi čestih problema su i liftovi koji imaju prosečnu starost oko 42 godine. Kvarovi su česti jer im je predviđen radni vek 25 godina, a odavno su prevazišli predviđeno vreme za rad. Kako su rekli u JP “Gradsko stambeno”, neophodna je masovnija zamena elevatora u zgradama. Na listi problema koje bi trebalo rešavati su i dotrajali krovovi i fasade.

– Odziv za zamenu liftova još nije na zavidnom nivou, iako stambene zajednice imaju mogućnost da ove investicije otplaćuju i do 60 mesečnih rata – rekli su u ovom prestoničkom preduzeću. – Na tom polju moramo udruženim snagama da radimo sa upravnicima i institucijama, kako bi građani shvatili višestruke pogodnosti koje ovakvi investicioni radovi imaju.

Izvor: Novosti.rs

Foto: Canva stock

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X