Aktuelno Beograd

Veliki planovi za VMA: Uskoro rekonstrukcija celokupne zgrade

Do kraja godine biće završena kompletna priprema za celokupno renoviranje zgrade VMA, najavio je Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA.

“Država je uvek bila uz nas, mi smo bili uz državu i naš narod i tako će biti ubuduće. Dražava je oduvek ulagala u zdravstvo, a sada nas očekuju novi projekti koji će unapredi život i zdravlje građana”, rekao je Vukosavljević.

Načelnik VMA je u razgovoru sa Novostima istakao da ova institucija mora biti kao “lokomotiva koja vuče sve napred”, te da ih tako u ovoj godini očekuju kapitalna opremanja.

“Završili smo nabavku “sajber” noža, to je nešto što ovoj državi treba i to će biti prvi uređaj takve vrste u regionu i on će upotpuniti radioterapijsku sliku za sve bolesnike obolelih od malignih bolesti. Tu je još jedan novi linerani akcelerator, a ono što nas posebno raduje jeste naša služba za farmaciju, Institut za farmaciju VMA, obnovićemo liniju za izradu magistralnih lekova. Postaćemo mala fabrika lekova – kaže načelnik Vukosavljević i dodaje da će do kraja godine biti završena kompletna priprema za celokupno renoviranje zgrade VMA”, rekao je Vukosavljević.

“To je ogroman projekat, mi smo u razgovorima za to još od 2018. godine i dogovoreno je da će se krajem ove ili početkom iduće godine krenuti sa radovima, a da će iste završiti 2028. ili 2029. godine”, rekao je Vukosavljević i dodao da se nada da će uskoro u okviru VMA biti formiran i Stomatološki fakultet.

Izvor: Tanjug

Foto: Vma.mod.rs

X