Društvo

U Srbiji danas promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kišom, temperatura do 20 stepeni

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde praćenim i grmljavnom.

Vetar umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 7 do 11 °C, najviša dnevna od 13 do 20 °C.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar umeren i jak, povremeno i sa udarima olujne jačine, jugoistočni. Najniža temperatura oko 11 °C, najviša dnevna oko 17 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno sa čestom kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju.

U ponedeljak i utorak (15.05 i 16.05.) doći će do kratkotrajnog slabljenja i skretanja na severoistočni pravac, a od srede (17.05.) do ponovnog pojačanja jugoistočnog vetra.

Izvor: Tanjug

Foto: Canva stock

X