Aktuelno Beograd

Stranac boravi godinu dana u Beogradu i jedna stvar mu nikako nije jasna: “Uvek zvuči kao najava nuklearnog napada”

Rus, koji u Srbiji boravi više od godinu dana našao se u velikoj nedoumici kada je shvatio da mu se jedan specifičan tip kombija svakog jutra pojavljuje ispod prozora stana. Iako tvrdi da generalno razume naš jezik, cela situacija sa ozvučenim kombijem mu deluje “kao najava nuklearnog napada”.

Zbog toga je na društvenoj mreži Redit zamolio Srbe da mu objasne šta predstavlja ozvučeni kombi koji svakodnevno prolazi ispod dva stana koje je iznajmio dok je u Beogradu.

Na njegovo pitanje, Beograđani su odmah znali o čemu se radi – o kombiju koji skuplja sekundarne sirovine, a čije se poznate reči zaista mogu čuti svako jutro ili podne.

“Skupljaju staro gvožđe i prodaju ga. Opušteno, postane čak i melodično kada se navikneš na sve to, nešto kao lokalni folklor”, našalio se jedan reditor.

Da nije samo Rus u problemu sa ovakvom vrstom kombija, govori i sledeći komentar.

“Ah, nedelja ujutru, mislim kako konačno mogu da spavam i da se odmorim…i onda ujutru u sedam eto njih da kupe staro gvožđe”, napisao je mladić.

Ima ih širom sveta?

Da se ovakva vrsta kombija može čuti i van Beograda, potvrdili su oni koji su pisali da otkup postoji svuda širom Srbije. A oni koji žive van naše zemlje, kažu da su takvi kombiji karakteristični za čitavu južnu Evropu, poput Italije, Grčke i drugih zemalja. Ipak, jedan je na osnovu svog boravka u Meksiku napisao sledeće:

“Onaj u Beogradu nije ni blizu tako glasan kao u Meksiku. Živeo sam tamo dva meseca i ta stvar je naš alarm sviđalo se to nama ili ne”, stoji u njegovom komentaru.

Izvor: Blic

Foto: Canva stock

X