Beograd

Stanje na putevima: Izmene u saobraćaju zbog najavljenih radova

Prema informacijama AMSS, na državnom putu II A reda u zoni kružnog toka u Resniku na snazi su izmene u saobraćaju. Za saobraćaj je otvoren krak kružne raskrsnice ka tunelu Straževica, putem devijacije koje se nalazi na 250 metara udaljenosti od kružne raskrsnice. Saobraćaj na deonici petlja Orlovača – petlja Bubanj Potok u oba smera, odvijaće se preko kružnog toka u Resniku.

Do 31. maja saobraćaj će biti obustavljen na delu državnog puta I B reda broj 35 na deonici petlja Merošina-Merošina za vreme izgradnje auto-puta E-80, Niš Merdare, Faza 1.

Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na auto-putu E75, vozila iz pravca Beograda se na petlji Niš jug informišu da je sledeća petlja – petlja Merošina, zatvorena za saobraćaj, a vozila iz pravca Leskovca istu informaciju dobijaju na prilazu petlji Doljevac;.

Putnička vozila, kao alternativu, mogu da koriste isključenje sa auto-puta na petlji Niš jug, a zatim lokalni put Niš – Merošina preko Mramorskog brda, ka Merošini i dalje ka Prokuplju.

Teretna vozila preko pet tona ukupne dozvoljene mase za isključenje sa auto-puta moraju da koriste petlju Doljevac, i dalje državni put IIA216, preko Žitorađe ka Prokuplju.

Teretni saobraćaj u Prokuplju se preusmerava na Žitorađu preko državnog puta IIA216 i dalje na uključenje na auto-put E75 na petlji Doljevac, a putnički saobraćaj se vodi lokalnim putem preko Mramorskog brda za Niš i zatim preko petlje Niš jug usmerava na auto-put E75.

Magla na putevima

Prema informacijama Puteva Srbije, danas postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

(Tanjug)

FOTO: DUŠAN ANIČIĆ / RINGIER

X