Naša Srbija

Srpski fudbaler najveći dobrotvor Afrike: Neven obezbedio vodu za 300.000 ljudi!

Nekadašnji reprezentativac Srbije dobija “Zlatnu lentu” od strane Udruženja nemačkih sportskih novinara za društveno zalaganje

Neven Subotić se nakon završetka profesionalne karijere potpuno posvetio humanitarnom radu, a na tom polju ostvaruje rezultate za divljenje. Nekadašnji reprezentativac Srbije večeras će dobiti “Zlatnu lentu” od strane Udruženja nemačkih sportskih novinara za društveno zalaganje u 2022. godini.

Subotić se sa svojom fondacijom, osnovanom još 2012. godine, zalaže za pristup vode za piće u istočnoj Africi. Poslednjih godina izgrađeni su bunari, a škole opremljene sanitarnim čvorovima kako bi se posebno deci omogućilo da ostvare svoja osnovna ljudska prava. Fondacija je inače sebi postavila cilj da do 2025. godine obezbedi čistu vodu za piće za čak 300.000 ljudi.

Inače, udruženje “Zlatnu lentu” dodeljuje od 1926. godine, a od 2015. je fokus na društvenom zalaganju sportista, fukcionera ili organizacija. Ovogodišnja dodela buiće upriličena u Nemačkom muzeju fudbala u Dortmundu, što ima posebnu simboliku, pošto je Subotić najveći deo svoje karijere proveo u Dormundu, za Milionere je igrao 10 sezona i zabeležio 264 nastupa.

Subotić je tokom karijere igrao i za Majnc, Keln, Union Berlin, Sent Etjen i Denizli, a karijeru zavšrio u austijskom Altahu 2021. gdoine. Dres reprezentacije Srbije nosio je 36 puta i postigao dva gola.

Serbiantimes.info

Foto: Spigel

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X