Politika

Srpska lista: Pravno i institucionalno nasilje režima Aljbina Kurtija se nastavlja

Srpska lista saopštila je danas da se pravno i institucionalno nasilje režima Aljbina Kurtija nastavlja i danas, odlukom Osnovnog suda u Mitrovici da pripadnik specijalnih jedinica albanske nacionalnosti koji je pokušao ubistvo Milana Jovanovića na Bistričkom mostu 10. aprila, i tom prilikom mu naneo povrede opasne po život službenim oružjem, bude pušten iz pritvora, i da narednih trideset dana bude u kućnom pritvoru.

“Podsećamo da je na isti način Kurtijevo pravosuđe kućni pritvor odredio i pripadniku Kosovskih bezbednosnih snaga koji je na Badnji dan pokušao ubistvo Miloša i Stefan Stojanovića u selu Gotovuša. Očigledno da za Srbe nema pravde na Kosovu i Metohiji, pa čak i kada se u retkim slučajevima uhapse oni koji pokušaju ubistvo Srba, oni se šalju u kućni pritvor ili puštaju na slobodu”, navedeno je u saopštenju.

Srpska lista ističe da dok se počinioci teških krivičnih dela albanske nacionalnosti puštaju u kućni pritvor, desetine Srba bez dokazane krivice protivzakonito sede u kazamatima, čekajući nekakva suđenja čak i po nekoliko godina

Izvor: Tanjug

Foto: Radio Kontakt Plus

X