Rakovica

Resničko jezero polako zamenjuje najomiljenije letovalište Beograđana

Resničko jezero, ovo prelepo veštačko jezero nalazi se u naselju Resnik, i predstavlja pravu oazu mira i tišine, idealno za one koji žele da pobegnu od gradske vreve i gužve.

Dugačko 700 i široko 120 metara, ovo jezero je omiljeno mesto izletnika, kupača i ribolovaca. Jezero je bogato ribom, a na njegovim obalama možete videti brojne divlje patke i druge ptice.

Jedna od najlepših stvari o ovom jezeru je njegova priroda i mir. Sa obala jezera se pruža neverovatan pogled na okolne planine i šume, što ovaj kraj čini savršenim mestom za odmor i relaksaciju. U blizini jezera se nalazi i prelepa listopadna šuma koja doprinosi još većem ugođaju.

Tokom letnjih meseci, na jezeru se organizuju razne manifestacije, poput sada već tradicionalnog takmičenja u kuvanju kotlića, što ovaj kraj čini još življim i zabavnijim.

Ukoliko želite da se opustite u predivnom prirodnom okruženju, uživate u čistom vazduhu i tišini, Resničko jezero je pravo mesto za vas. Dođite i uverite se sami u njegovu lepotu i čarobnost.

Rakovicainfo.rs

Foto: Srbija pod Lupom

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X