Beograd

“Prolećni ukus fest” 13. maja u Beogradu

“Prolećni ukus Fest”, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

Posetioci “Ukus Festa” moći će da uživaju u degustacijama i kupovini sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, čvaraka. Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade tradicionalni džemovi…

U ponudi će se naći i polutvrdi dimljeni sir sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, zatim maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, hladno ceđeno ulje od bundeve, maka i suncokreta, sušeni paradajz u maslinovom ulju, beskvasni i voćni hleb, ali i craft pivo.

Program festivala biće obogaćen panelom na temu “Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu”, ali i brojne radionice i predavanja popularnih food blogera.

Posetioci že saznati i kako da iskoristite sve ono što nam pčele daruju, i to kroz radionicu “Svi darovi košnice – od meda do otrova”.

Priznanja Najbolji Ukus Srbije specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti za “Grand Prix” festivala.

“Ukus Fest” biće otvoren od 11 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Privredna komora Srbije.

Izvor: Agro tv

Foto: Canva stock

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X