Beograd

„Prolećni festival zdravlja” 25. maja

Sekretarijat za zdravstvo podržao je „Prolećni festival zdravlja” koji tradicionalno organizuje udruženje „Festival zdravlja Beograd”, saopštavaju iz ovog sekretarijata.  

Pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije”, ovogodišnji festival održaće se 25. maja od 10 do 20 časova u Domu Vojske u Beogradu (Braće Jugović 19).

Ovaj festival je prepoznat kao manifestacija od značaja posvećena zdravlju, izgradnji zdravih zajednica, razvijanju zdravih životnih navika i prevenciji bolesti.

Ovo je i idealna prilika da što više građana dobije korisne informacije koje će im pomoći da unaprede zdravstveno stanje, čuju neko interesantno predavanje, porazgovaraju sa izlagačima i dobiju savete o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.

Na štandovima će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri. U sklopu programa, predavanja za građanstvo održaće ugledni lekari iz raznih oblasti, kako bi građani uvideli značaj preventivnih pregleda i upoznali se sa simptomima pojedinih oboljenja, postavljali pitanja lekarima i aktivno učestvovali u razgovorima. Planirano je održavanje oko 50 tribina i predavanja stručnjaka kako za odrasle tako i za đake.

Takođe, organizovani su i besplatni akreditovani programi za lekare i sestre kako bi stekli nova znanja i sakupili bodove za obnavljanje licence.

Izvor: Beoinfo
Foto: Canva stock

X