Beograd

Porastao vodostaj Savskog jezera: Voda se izlila na biciklističku stazu na Adi

Nivo vodostaja Savskog jezera je nakon jučerašnjih obilnih padavina porastao, a voda je počela da se izliva i na biciklističku stazu na Adi Ciganliji.

Jaka kiša, propraćena grmljavinom, ali i grad veličine lešnika je juče osim Beograda, pogodio i mnoge gradove u Srbiji. Voda je poplavila puteve, a zbog velike količine vode ulice nisu bile prohodne.

Na snimku je zabeleženo da se voda polako izliva na biciklističku stazu, ali još uvek je omogućeno kretanje bicikala.

Zbog padavina koje traju već par dana, pre dva dana je porastao i nivo Dunava, a delovi keja kod Kule Nebojša su bili poplavljeni i prohodnost je bila teška.

RMHZ upozorio: Očekuje se ogromna količina padavina, upaljen narandžasti meteoalarm u čak 9 okruga

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se u Srbiji od danas do 2. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više.

Na području Bačke, Banata, Srema, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, istočne i jugozapadne Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da se očekuju vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Izvor: Blic

Foto: Blic

X