Beograd

Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu: Radovi traju 300 dana i obuhvataju tri faze

Rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu počinje danas, 24. aprila, na deonici od Ulice Stevana Markovića do Davidovićeve. Imaće tri faze, i ukupno će trajati 300 dana.

Međufaza, koja je planirana tokom jula i avgusta, predviđa radove na raskrsnici Avijatičarskog trga i Ulice Stevana Markovića. U drugoj fazi, kako se navodi, radiće se potez od Stevana Markovića do Karamatine.

Sveobuhvatni radovi odnose se na rekonstrukciju same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, na izmeštanje i zaštitu postojećih elektroenergetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete, precizirano je u saopštenju.

Rekonstrukcija će imati tri faze i trajaće 300 dana
Rekonstrukcija će imati tri faze i trajaće 300 dana

Kako se navodi, poseban segment je izmeštanje i postavljanje novih semafora, signalizacije i mobilijara, te uređenje zelenih površina i drvoreda.

Proširenje traka i trotoara

Radiće se u punoj širini postojeće regulacije koja se kreće od 22 do 28 metara. Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide. Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama. Planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

Posebna platforma za pešake

Između ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Rok za završetak radova je 300 dana. Tokom radova biće obezbeđen koridor za kretanje pešaka, a stručnjaci saobraćajne struke projektovali su optimalno rešenje funkcionisanja alternativne saobraćajne komunikacije i funkcionisanja javnog prevoza.

Izvor: Blic

Foto: Telegraf

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X