Beograd

Održan prvi sastanak Dečjeg saveta Pokrajinskog zaštitnika građana

Dečji savet Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana održao je svoj prvi sastanak, uoči obeležavanja Međunarodnog dana dece 1. juna, a teme koje su se izdvojile kao posebno značajne odnose se na uvažavanje i poštovanje prava deteta da se njegov/njen glas čuje, prevencija i zaštita od vršnjačkog nasilja i diskriminacije, kao i rad učeničkih parlamenata.

Članovi i članice Dečjeg saveta ukazali su i na potrebu za odgovornijim delovanjem u oblasti zaštite životne sredine, mentalnog zdravlja dece i mladih, većeg i smislenijeg uključivanja dece i mladih u kreiranju i donošenju odluka, kao i širenja znanja i informacija o ljudskim pravima i pravima deteta, saopšteno je danas iz Kancelarije pokrajinskog ombudsmana.

Sastanak je održan onlajn, i osim 15 članova i članica Dečjeg saveta prisustvovali su i pokrajinska zaštitnica građana Dragana Ćorić, zamenik pokrajinske zaštitnice građana za prava deteta Milan Dakić kao i savetnice Pokrajinskog ombudsmana Marija Miladinović, Željka Prodanović i Svetlana Nešić Bajgo.

Izvor: Tanjug

Foto: Canva stock

X