Rakovica

Održano prvo finalno veče festivala “Prvi ton”

U okviru osmog muzičkog festivala “Prvi ton”, održano je prvo finalno veče u kategoriji tradicionalne izvorne narodne pesme. Četrdeset i sedam takmičara se nadmetalo u tri kategorije: etno solisti, etno dueti i etno pevačke grupe. Stručni žiri u sastavu Biljane Petković, Vesne Dimić i Nikoline Kovačević, imao je težak zadatak da odabere pobednike u svakoj kategoriji.

U kategoriji etno solisti, prvo mesto je osvojila Helena Đuričić, drugo mesto pripalo je Tamari Banić, dok je Ana Milenković zauzela treće mesto. U kategoriji etno dueti, prvo mesto je osvojio Duet “Vokaliza”, drugo mesto su podelili Dele Jelena Miljević i Dijana Dragosavljević zajedno sa Stefanom Lazićem i Mirelom Vereš, dok je treće mesto zauzela grupa “Vile”. U kategoriji etno pevačke grupe, prvo mesto je osvojila MPG KUD-a “Batajnica”, drugo mesto su podelile grupe “Zlatovez” i “Vinča”, dok je treće mesto zauzela ŽPG “Vokaliza”.

Drugog finalnog večeri očekuje nas takmičenje pevača u izvođenju narodne izvorne pesme radijskog pesme gradskog tipa, uz pratnju narodnog orkestra pod upravom maestra Vlade Panovića. Uz to, publika će moći da uživa u bogatom revijalnom programu sa mnogim eminentnim pevačima.

Festival “Prvi ton” već osam godina okuplja mlade i talentovane pevače iz Srbije, koji se nadmeću u interpretaciji tradicionalnih izvornih narodnih pesama. Ovaj festival je postao prepoznatljiv po otkrivanju novih talenata, ali i po tome što promoviše kulturno nasleđe Srbije i neguje tradicionalnu narodnu muziku.

Večeras nas očekuje drugo finalno veče 20 časova.

Rakovicainfo.rs

Foto: CK Rakovica

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X