Beograd

Odložena komemoracija žrtvama masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Prethodno najavljena komemoracija tragično nastradalim đacima u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u velikoj sali Skupštine grada odložena je.

Osnovna škola “Vladislav Ribnikar” saopštila je da se odlaže komemoracija tragično nastradale dece u školi, koja je bila planirana danas u 18 časova u Skupštini grada, kao i da će datum njenog održavanja biti naknadno saopšten.

– Poštujući želju roditelja tragično nastradale dece škola obaveštava javnost da se najavljena komemoracija odlaže, a o vremenu i mestu održavanja javnost će biti obaveštena – objavila je škola, a za “Blic” potvrdilo Ministarstvo prosvete.

Učenici OŠ “Vladislav Ribnikar” vraćaju se u školu

Sedam dana posle tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kada je dečak-ubica počinio masakr i tom prilikom ubio osam učenika i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu, đaci bi danas trebalo da se vrate u klupe.

Povratak dece u školu u kojoj se dogodio krvavi pir, podrazumevao bi da će pre svega morati da se suoče sa strahom. Struka navodi da je situacija kompleksna jer se radi o deci, dok je otežavajuća okolnost to što se ovako nešto nije dešavalo na našim prostorima.

Podsetimo, jezivi masakri u Srbiji desili su se dan za danom 3. i 4. maja. Prvi 3. maja kada je učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” vatrenim oružjem usmrtio 8 školskih drugara i domara, a drugi samo dan kasnije kada je Uroš Blažić. (21) iz više vatrenih oružja nasumično ubio 8 osoba u Mladenovcu i široj okolini.

Izvor: Blic

FOTO: IGOR STANIĆ / TANJUG

X