Beograd Društvo

Nedelja dobrovoljnog davanja krvi: Akcija humanosti na više lokacija u gradu

Institut za transfuziju krvi organizuje u toku nedelje brojne akcije dobrovoljnog davanja. U pondeljak, 17. aprila u od 8 do 15 časova, krv je moguće dati u Unstitutu za transfuziju koji se nalazi u Svetog Save 39.

Od utorka nastavlja se sa organizovanim akcijama i na terenu i to u Biblioteci grada Beograda od 11 do 15 časova kao i u transfuziološkom autobusu ispred Starog Merkatora od 10 do 15 sati.

U sredu akciji dobrovoljnog davanja krvi pridružuje se Visoka škola elektrotehnike i računarstva na Voždovcu, gde se krv može dati od 10 do 16 časova, kao i ispred “Beogradskih elektrana” u Novom Beogradu od 9 do 13 časova.

Akcija doniranja krvi nastavlja se i u četvrtak, 20. aprila i to u više beogradskih opština. U obrenovačkom Crvenom krstu biće organizovano davanje krvi od 9 do 14 časova, zatim u mladenovačkom Centru za kulturu i turizam od 10 do 16 časova. fakultet političkih nauka pridružio se humanoj akciji gde se krv može dati u periodu od 11 do 16 časova.

U petak dobrovoljnom davanju krvi odazvao se “Teledirekt” u Novom Beogradu od 9 do 13 sati, dok će se transfuziološki autobusi nalaziti i ispred Doma zdravlja u Požeškoj ulici na Banovom brdu od 9 do 14 sati kao i ispred Crkve Svetog Velikomučenika Dimitrija U Novom Beogradu od 11 do 16 časova.

U sklopu manifestacije “Jevremova ulica susreta” u nedelju 22. aprila biće omogućeno davanje krvi u periodu od 10 do 16 časova, kao i u lazarevačkom “Ritejl parku” od 10 do 15 sati.

Transfuziološki autobusi u nedelju, 23. aprila, biće postavljeni ispred Crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Rakovici od 9 do 14 časova, kao i ispred novobeogradskog “Imo centara” od 11 do 15 sati.

Novosti.rs

Foto: Canva stock

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X