Ekonomija

Moskva pronašla zamenu za poznati švedski brend

Ikea Russia

Beloruska kompanija “Šved kuća”, koja prodaje nameštaj koji izgleda kao proizvod švedskog giganta IKEA, otvorila je svoju prvu prodavnicu u Moskvi.

IKEA je obustavila svu proizvodnju i prodaju u Rusiji neposredno nakon što je ta zemlja napala Ukrajinu.

“Mi nismo IKEA, ali nameravamo da budemo kao IKEA. Imamo svoj brend, našu robu. Da, imamo IKEA proizvode, takođe. Prodajemo ih, a 15 do 20 odsto naših proizvoda su original IKEA proizvodi. Niko nije zabranio da ovo radimo. Roba naše ‘Šved kuće’ je vrlo tražena”, rekao je generalni direktor “Šved kuće” Mamedali Kasimov, preneo je Rojters.

Jedna od mušterija koje su ušle u “Šved kuću”, Natalija, rekla je da je Rusima nedostajala IKEA i da je nova prodavnica “prijatno iznenađenje”.

“Nameštaj ne sme da stoji jedan na drugom. IKEA je drugačije plasirala robu, mogli ste da legnete na krevet, da testirate nameštaj. Ako ‘Šved kuća’ želi da napreduje, pred njima je dugačak put”, rekao je jedan od posetilaca radnje.

“Šved kuća” planira da otvori pet prodavnica u tržnim centrima u Moskvi, pre nego što se proširi na ostale ruske regione sledeće godine, dodao je Kasimov.

IKEA je nakratko nastavila onlajn prodaju prošlog leta, a deo te kompanije i dalje radi u 14 ruskih prodajnih centara MEGA.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X