Beograd

Ministar Vesić u skupštini: Građani na levoj obali Dunava dobiće kanalizaciju, izabrani izvođači

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je danas u parlamentu da su izabrani izvođači radova za izgradnju fabrke za preradu otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava, kao i gradnju 80 kilometara kanalizacione mreže.

Odgovarajući na poslanička pitanja opozicije zašto još nije ništa urađeno na izgradnji kanalizacije u Krnjači koju je najavljivao kao “nezvanični gradonačelnik Beograda”, Vesić je rekao se iz tog pitanja vidi neznanje opozicije, pošto su sprovedeni tenderi i izbrani izvođači radova.

– Grad Beograd i EIB su izabrali pre 15 ili 20 dana izvođača za izgradnju fabrike za preradu opadnih voda na levoj obali Dunava. Do sada je trajala evaluacija tenderski ponuda po pravilima EIB. Izabrana je kompanija iz Indije koja je pobedila na tenderu. Što se tiče izgradnje 80 kilometara kanalizacije, završen je tender i izabrali su kompaniju iz Turske i sada je u toku potpisivanje ugovora za izgradnju kanalizacije – naveo je Vesić.

Kaže da su primedbe zašto nije izgrađena kanalizacija na levoj obali Dunava cinične, pošto je gradnja naselja tu počela pre oko 50 godina.

– I sve što je građeno je rađeno ispod nivao reke. Nikada nikome nije palo napamet da gradi kanalizaciju na levoj obali Dunava, jer ih nije interesovalo kako ti ljudi žive. Nismo mi uništili postojeću kanalizaciju već obezbedili 55 miliona evra da se izgradi kanalizacija na levoj obali Dunava – rekao je Vesić.

Dodao je da je prvi tender za kanalizaciju raspisan 2021. godine po pravilima EIB, koja je obezbedila 35 miliona evra.

– Nemojte da brinte za građane sa leve obale Dunava, dobiće kanalizaciju, na vašu žalost, a vi ćete morati da pronađete neku drugu temu da obmanjujete građane – poručio je Vesić opoziciji.

Planirana je izgradnja 80 kilometara kanalizacije u naselju Krnjača sa kolektorima na Zrenjaninskom putu, u Borči i Kotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica.

– Mi smo jedina vlast koja je ikada razmišljala da se izgradi kanalizacija na levoj obali Dunava – dodao je Vesić.

Izvor: Novosti

Foto: Tanjug

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X