Politika

Milićević: Dijaspora ima potencijal da doprinese razvoju i napretku Srbije

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, danas je u Svetouspenskom hramu u Cirihu prisustvovao obeležavanju Svetog Jovana Bogoslova, krsne slave Srpskog kulturnog saveza Švajcarske.

Ministar je u pratnji generalnog konzula u Cirihu Mihajla Šaulića pozdravio okupljene članove Srpskog kulturnog saveza, arhijererje Srpske pravoslavne crkve kao i ovogodišnje domaćine slave Olgu i Bratislava Jovanovića i izrazio “duboku zahvalnost i poštovanje prema srpskoj dijaspori”.

“Vi predstavljate most između Srbije i Švajcarske, čuvate naš jezik, kulturu, tradiciju i našu zajedničku baštinu. Švajcarska, zemlja koja vas je primila kao svoje sugrađane, pruža vam brojne mogućnosti za obrazovanje, rad i napredak. Ali isto tako, vi, naša dijaspora, imate ogroman potencijal da doprinesete razvoju i napretku i same Srbije. Vaše znanje, veštine, iskustvo i mreže koje ste izgradili u Švajcarskoj mogu biti od neprocenjive važnosti za unapređenje naše zemlje”, poručio je Milićević.

Izvor: Tanjug

Foto: Srbija.gov.rs

X