Beograd

Međunarodni sajam hortikulture „Beoplantfair”

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” i ove godine tradicionalno učestvuje na 28. Međunarodnom sajmu hortikulture „Beoplantfair” na Beogradskom sajmu od 24. do 27. aprila, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Građani koji budu posetili štand JKP-a „Zelenilo – Beograd” tokom trajanja sajma biće u prilici da se upoznaju sa delatnostima kojima se „Zelenilo” bavi, počev od projektovanja, izvođenja radova na podizanju i održavanju zelenih površina, preko proizvodnje sadnog materijala i sve do staranja o zaštićenim prirodnim dobrima Beograda.

Ideja štanda je da se prikaže umetnost uređenja prostora kroz pejzažno oblikovanje, refleksiju, iluziju, igru svetlosti, kolorita i različitih formi.

Za uređenje eksterijera biće predstavljene vrste šiblja koje ne zahtevaju previše nege i lako opstaju na našim prostorima, poput kerije, lonicere, cotoneastera u kombinaciji sa letnjim sezonskim rasadom – hibridnim lepim jovom, živopisnog kolorita, koji se može koristiti za osveženje senovitih delova bašte.

Na štandu će biti prikazani i sandučići koji se koriste za razdelne trake, sa lukovicama lala, koje takođe mogu krasiti i gradske balkone. Za enterijer biće predstavljene razne vrste dracena u formi vertikala i nižih biljaka, fikusa, irizina, šeflera, krasula, koje se takođe mogu naći u rasadnicima „Zelenila”.

Iz ovog komunalnog preduzeća pozivaju sve zainteresovane sugrađane da posete štand JKP-a „Zelenilo – Beograd” gde mogu dobiti nove ideje za uređenje svog prostora, zatim čuti savete o nezi biljaka, te rešiti dileme koje imaju u vezi sa uređenjem svojih balkona, vrtova ili enterijera.

Izvor: Beoinfo

Foto: Canva stock

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X