Politika

Lajčak: Kurti treba da izbegava bilo kakve nekoordinisane poteze

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je tokom nedavnog sastanka u Prištini u okviru priprema za sledeću rundu dijaloga na tehničkom nivou sutra u Briselu, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija obavestio o važnosti izbegavanja bilo kakvog nekoordinisanog poteza koji bi mogao da poremeti proces normalizacije.

Slovački diplomata je istakao potrebu punog fokusa na normalizaciju i implementaciju Briselskog sporazuma i aneksa dogovorenog u Ohridu.

“Tokom sastanka u Prištini sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim potpredsednikom vlade Besnikom Bisljimijem, razgovarali smo o očekivanjima od predstojećeg sastanka u Briselu, a ja sam istakao potrebu da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju i implementaciju Briselskog sporazuma i njegovog Ohridskog aneksa. Takođe sam naglasio važnost izbegavanja bilo kakvih nekoordiniranih poteza koji bi potencijalno mogli da poremete proces”, napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug

Foto: Al Jazeera Balkans

X