Politika

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Viola Fon Kramon treba da kritikuje Prištinu, a ne Srpsku listu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da bi izvestiocu Evropskog parlamenta Violi fon Kramon bolje bilo da žali i protestuje zbog činjenice da Priština 10 godina odbija sa ispuni svoje obaveze i formira ZSO koja je dogovorena u okviru dijaloga u Briselu, nego što napada Srpsku listu zbog neizlaska na izbore.

„Za žaljenje je to što Viola Fon Kramon neće da vidi da je problem u Aljubinu Kurtiju koji hoće da bude faktički gradonačelnik svih opština na severu KiM sa 2 odsto podrške albanskih glasova“, reagovala je Kancelarija na izjavu Fon Kramonove da je bojkot izbora na severu Kosova velika greška Srpske liste

Navodi i da, neskrivena albanska lobistkinja, umesto da kritikuje svoje prištinsko čedo zbog nepoštovanja potpisanih obaveza, ona okrivljuje zvanični Beograd bez ikakvih dokaza da stoji iza odluke Srba s KiM o bojkotu izbora.

„Pre nego što napadima na Beograd nastavi da zarađuje platu, Viola Fon Kramon neka pogleda izjavu srpskog naroda s Kosova i Metohije od 5. novembra 2022. godine koji je tada jasno naveo da nema povratka u institucije dok se ne formira Zajednica srpskih opština, u skladu sa briselskim sporazumom. Zato, ako joj je toliko stalo do učešća Srba na izborima na KiM, neka natera Prištinu da formira ZSO i povuče svoje ilegalne specijalne jedinice sa severa koje tamo nemaju šta da traže!“, ističe Kancelarija.

Kancelarija primećuje i da fon Kramon juče nije tako glasno kritikovala Prištinu koja 10 godina odbija da sprovede svoje obaveze iz dijaloga, i pita da li obaveze postoje samo kada je Beograd u pitanju, dok se Prištini se sve prašta

„Ako je tako, neka kaže jasno i direktno, a neka nam ne vređa inteligenciju zamenom teza da su Srbi sa KiM i zvanični Beograd za nešto odgovorni“, zaključuje Kancelarija za KiM.

Izvor: Sputnjik

Foto: Belgrade Security Forum

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X