Aktuelno Beograd

Kako iskoristiti preostali novac sa Bus Plus kartica?

Novi sistem naplate počeo je da važi u gradskom prevozu u Beogradu, a građani koji su dopunili stare Bus plus kartice još uvek nemaju konkretan odgovor na pitanje šta sa novcem koji im je ostao na kartici.

 U sistemu trenutno postoji 1,1 milion aktivnih nepersonalizovanih kartica na kojima ima više od 220 miliona dinara uplaćenog novca.

Kako je obećao gradonačelnik Aleksandar Šapić, svako ko ima godišnju kartu, treba da dođe na jedno od prodajnih mesta i uz dokaz će mu biti izdata nova, onaj ko ima mesečnu moći će sa njom da se vozi do kraja maja, dok će od juna kupovati markicu po novom principu.

– Oni sugrađani koji na sadašnjim, nepersonalizovanim Bus plus karticama imaju uplaćen novac, takođe mogu da odu u neku od poslovnica JKP “Naplata prevozne usluge” gde će im se izdati karte u visini iznosa koji su uplatili – kaže Šapić.

On je najavio i da će od sada svaki pravni subjekt, odnosno firma koja ima više od pet zaposlenih imati dodatni popust.

Na prodajnim mestima gde su se do sada kupovale Bus plus kartice stoji obaveštenje da se građani ubuduće za sve informacije obrate kabinetu gradonačelnika Beograda ili Sekretarijatu za javni prevoz.

Izvor: Novosti

Foto: Canva stock

X