Beograd

Izraelski turoperatori oduševljeni Beogradom

Uspostavljanje direktnih linija našeg nacionalnog avio-prevoznika između Tel Aviva i Beograda bio je povod da Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Er Srbijom i Privrednom komorom Srbije, kao najvećom poslovnom asocijacijom, organizuje studijsko putovanje za grupu najznačajnijih turoperatora iz Izraela, koji će od sada izraelskim turistima nuditi putovanja u našu zemlju.

Izraelskim turoperatorima je ovo bila prva poseta Beogradu. Tokom šetnji centrom Beograda čuli su o veoma dugoj istoriji grada, kulturi, nasleđu raznih naroda, ali i ogromnom doprinosu Jevreja kulturnom životu Beograda. Veoma važnom su našli činjenicu da je u Zemunu živeo rabin Jehuda Alkalaj, preteča modernog cionizma, kao i da su tu sahranjeni roditelji Teodora Hercla, utemeljivača izraelske države. 

U Narodnom muzeju posebno interesantna im je bila arheološka zbirka, u Konaku kneginje Ljubice autentičnost enterijera iz 19. veka, dok su u Dvorskom kompleksu na Dedinju imali poseban kuriozitet da ih pozdravi prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. U obilasku Hrama Svetog Save pridružio im se i Jahel Vilan, ambasador Izraela u Beogradu, sa suprugom.

– Destinacije ne čine samo lepe zgrade i turističke atrakcije, destinacije čine ljudi, a ono što smo mi uspeli da osetimo i doživimo u Beogradu, uz divna mesta i hranu, jesu neverovatna energija i gostoprimljivost, koja je izuzetno važna svakom turisti – rekao je Mark Feldman, direktor najveće i najstarije agencije u Izraelu „Diesenhouse”.

Izraelskim gostima su predstavljene nove mogućnosti za putovanja letovima Er Srbije. Tom prilikom obratili su im se Miodrag Popović, direktor TOB-a, Olga Stojanović, menadžer u TOS-u, Željko Stojčić iz Er Srbije, kao i Tijana Maljković, sekretarka za turizam Privredne komore Srbije, domaćina poslovnih susreta, zahvalivši direktoru Predstavništva PKS u Izraelu i počasnom konzulu Aleksandru Nikoliću na značajnoj ulozi u organizaciji ove aktivnosti.

Beogradska gastronomska scena im je privukla posebnu pažnju. U Beogradskoj destileriji degustrirali su srpske rakije i naučili po čemu se razlikuju od sličnih pića okolnog podneblja, dok su u živopisnom ambijentu boemske Skadarlije probali tipične srpske specijalitete.

Činjenica da Beograd ima hektare zelenila na Topčideru, Adi Ciganliji i u parkovima inspirisala ih je da Beograd preporuče porodicama i turistima koji žele aktivni odmor. 

„Povećan broj letova između Tel Aviva i Beograda pruža nove mogućnosti da turistima iz naše zemlje ponudimo putovanje u Beograd, iz kojeg mogu da se dalje upoznaju sa lepotama drugih gradova i prirodom cele Srbije”, složili su se izraelski turoperatori, najavivši da će veoma brzo imati konkurentnije pakete za Beograd usled obnovljenih letova Er Srbije.

Izvor: Beoinfo

Foto: Canva stock

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X