Beograd Kultura

Guitar Art Festival 2023: Stvaranje nezaboravne muzike i umetnosti

Guitar Art Festival se vraća u Beograd sa pet dana punim muzike i umetnosti, pod sloganom „Creation“. Ovogodišnji festival obećava da će biti još veći i bolji, sa impresivnim nizom koncerata na više lokacija u gradu.

Prvi dan festivala, 10. maja, u MTS dvorani Antonija Zambuša i Jamandu Koste, biće održan koncert dve muzičke zvezde iz Portugala i Brazila. Antonijo Zambušo i Jamanda Kosta će svojim jedinstvenim stilom muzike privući pažnju publike i otvoriti ovogodišnji festival na najbolji mogući način.

Sledećeg dana, 11. maja, koncert će biti održan u Kolarčevoj zadužbini, a na programu je koncert The Stones. Ova jedinstvena izvedba će oduševiti sve ljubitelje klasične muzike.

Trećeg dana festivala, 12. maja, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, gitarista Pablo Garibej iz Meksika će održati prvi koncert, dok će drugi biti rezervisan za italijansku gitariskinju Karlotu Daliju. Poslednje večeri festivala, 14. maja, Autorsko veče Maje Le Ru će biti upriličeno, a na bini će se pojaviti gitaristi iz švajcarske Džon Smit i Vojin Kocić.

Drugo veče klasike počinje sa koncertom dva najveća mlada gitarska talenta Srbije, Vuka Vukajlovića i Uroša Jaćevića. Njihov izuzetni talenat neće ostaviti nikoga ravnodušnim.

Svečano zatvaranje festivala će biti održano 14. maja na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Dženk Erdogan, svetski priznati turski gitarista i Teodosij Spasov sa grčkim The Crossover triom će svojom muzikom podići publiku na noge.

Guitar Art Festival je već postao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Beogradu, a ove godine očekuje se rekordna poseta. Festival je sinonim za kvalitetnu muziku i umetnost, i sigurni smo da će i ovogodišnji program oduševiti publiku. Stoga ne propustite priliku da budete deo ovog veličanstvenog događaja i uživate u neverovatnoj muzici i umetnosti.

Rakovicainfo.rs

Foto: Canva stock

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X