Politika

Goran Rakić poziva na bojkot “nelegitimnih i nelegalnih izbora”

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je Srbe na severu KiM na bojkot nelegitimnih i nelegalnih izbora koje danas u četiri opštine na severu KiM organizuju privremene prištinske vlasti.

“Zbog svakog nepravedno uhapšenog Srbina; zbog svake izgovorene laži Kurtijeve; zbog svakog ispaljenog metka u Srpsku decu; zbog svakodnevne represije koju trpi Srpski narod; zbog neprestanog maltretiranja Srba od strane specijalnih jedinica na severu; zbog straha među Srbima koju seje Kurtijeva politika; zbog svake oskrnavljene srpske svetinje i svakog porušenog spomenika; zbog nesprovođenja svih potpisanih sporazuma!! Bojkot nelegitimnih i nelegalnih izbora‼️”, napisao je Rakić danas na Fejsbuku.

Srpska lista, koja je do sada osvajala najveće poverenje građana na Kosovu i Metohiji, odlučila je da ne učestvuje na izborima, jer uslovi zbog kojih su Srbi 5. novembra prošle godine napustili privremene prištinske institucije nisu ispunjeni, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X