Rakovica

FK Miljakovac organizovao humanitarni bazar za Veljka Stojkovića: Sakupljeno 258.459 dinara!

Humanitarni bazar koji je održan na Veliku subotu u Miljakovačkoj šumi za lečenje dvogodišnjeg Veljka Stojkovića premašio je sva očekivanja i sakupljeno je 258.459 dinara. Za akciju lokalnog tipa koja je okupila komšije sa Miljakovca, simpatizere kluba i dobre ljude ovo je sjajan uspeh. Veljku možete i dalje pomoći slanjem poruke 1465 na broj 3030 jer mu je potrebno još blizu 100.000 evra da nastavi lečenje.

Fudbalski klub Miljakovac primio je zahtev za pomoć malom Veljku i reagovao organizovanjem humanitarnog bazara lokalnog tipa na kojem su bili ponuđeni rekviziti sa logom kluba koji ne mogu da se nađu u slobodnoj prodaji kao što su olovke, šolje, kačketi, zastave, majice, upaljači i specijalno ofarbana uskršnja jaja sa grbom kluba.

Veliki broj komšija se odazvao pozivu kluba i posetio štand našeg kluba u Miljakovačkoj šumi. Rasprodati su svi ponuđeni rekviziti i zahvaljujemo se još jednom svima što su izdvojili vreme, podržali akciju i pomogli malom Veljku. Izvinjavamo se još jednom svima koji su ostali uskraćeni za pojedine predmete koje su želeli da kupe, ali nismo očekivali toliko veliki odziv u ovoj lokalnoj akciji. To je ipak pokazatelj da je Miljakovac naselje puno dobrih ljudi spremih da pomognu i odazovu se apelima za pomoć.

Veljkove prve tegobe krenule su od trećeg meseca života kada se javljaju problemi u ishrani i spavanju. Motorički razvoj odvijao se slabijim tempom. Iz meseca u mesec javljale su se nove tegobe kao i nevoljni pokreti, a sa njegovih 10 meseci potvrđuje  se regresija psihomotornog razvoja i gubljenje funkcija.

Pregledali su ga brojni specijalisti, urađena je sva dostupna dijagnostika i pregledi, njegov genetski materijal je slat na analizu u inostranstvo i jedino je potvrđeno da se radi o jako retkoj bolesti, nepoznatoj u Evropi i šire. S obzirom da se Veljkova atrofija mozga između ostalog uveliko odrazila na akt gutanja i ishranu u celosti, potrebna je ugradnja PEG sonde koja će mu nakon višemesečne agonije olakšati unos hrane.

Njegovo dosadašnje stanje i izgled je samo velikim naporom i srećom održavano. Nakon dobijanja rezultata preostalih dostupnih genetskih istraživanja u Evropi koje su roditelji inicirali, dostavili su tražena dokumenta jednoj klinici u inostranstvu gde žele da urade potrebnu dijagnostiku i nastave  sa lečenjem. Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X