Beograd

Festival nauke od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu

Najveći regionalni naučni događaj 16. Festival nauke, manifestacija koja ima za cilj popularizaciju nauke i tehnologije među širom publikom, posebno među mladima, održava se u halama 3 i 3A Beogradskog sajma od 4. do 6. maja. Pod sloganom “Novo doba”, ovogodišnji Festival okuplja više od 800 učesnika iz Srbije i inostranstva, koji predstavljaju više od 170 naučnih programa.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da učestvuju u različitim interaktivnim radionicama, predavanjima, izložbama, eksperimentima i drugim aktivnostima koje su usmerene na popularizaciju nauke i tehnologije. Na ovaj način se posetiocima pruža prilika da naučne fenomene i pojave sagledaju na jednostavan, zabavan i pristupačan način.

Festival nauke se organizuje u saradnji sa naučnim institucijama, univerzitetima, školama i brojnim drugim organizacijama iz Srbije i inostranstva.

Kako se navodi, manifestacija obuhvata više programskih segmenata. U “Zoni interaktivnih postavki” predstavljaju se domaće naučne i obrazovne institucije. Ovaj deo namenjen je publici svih uzrasta, posebno onima koji žele da iskuse naučna dostignuća iz prve ruke. “Naučno-fantastična bina” donosi atraktivan nastup domaćih naučnika i gostiju iz Francuske, Švedske, Estonije, Češke i Slovenije.

– U zoni “Ekspertinejdžeri” mladi naučnici i ambasadori nauke iz Srbije predstavljaju svoja dostignuća i znanja stečena tokom školskih i vannastavnih aktivnosti kroz niz naučnih izazova u kojima će pretežno obrađivati teme iz ekologije, geografije, astrofizike i hemije. “Mala zona” је posvećena deci uzrasta od pete do jedanaeste godine i obuhvata devet postavki iz Srbije, Austrije i Švedske – od programiranja za najmlađe do naučne kuhinje i jednostavnih eksperimenata iz fizike i hemije, navedeno je na sajtu Beogradskog sajma.

Radno vreme manifestacije je od 10 do 19 časova.

Ulaznice za organizovane školske posete koštaju 600 dinara i mogu se kupiti isključivo kod organizatora Sajma nauke. Pojedinačne ulaznice koštaju 750 dinara, a prodaju se i na biletarnici Beogradskog sajma tokom trajanja manifestacije, baš kao o porodične koje koštaju 600 dinara po osobi.

Izvor: E-kapija

Foto: Beogradski sajam

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X