Aktuelno Rakovica

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica raspisao konkurs za umetnike: “Umetnost performansa”

Prvi put organizacija manifestacije koja podržava savremeno stvaralaštvo

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica poziva umetnike iz Srbije da se prijave na konkurs “UMETNOST PERFORMANSA”. Projekat ima za cilj da podrži umetnike koji se bave performansom i predstavi njihova dela široj publici.

Konkurs se organizuje prvi put i otvoren je za prijave elektronskim putem. Zainteresovani umetnici trebaju da dostave dokumentaciju na mejl adresu kcrakovica.kristina@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti biografiju umetnika, kontakt podatke, opis umetničkog rada kojim se konkuriše, opis postavke i tehničke uslove za realizaciju, kao i snimak performansa. Trajanje performansa može biti najkraće 30 minuta, a najduže 60 minuta.

Rok za prijavu je do 1. septembra 2023, a rezultati će biti objavljeni 18. septembra iste godine. Umetnički savet će pregledati pristiglu dokumentaciju i izabrati 10 performansa koji će ući u uži izbor. Prioritet će biti dat autorima koji su završili ili studiraju umetničke studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji ili inostranstvu.

Umetnici koji se nađu u užem izboru imaće priliku da svoj rad predstave publici u galeriji CKO Rakovica u periodu od 2. do 6. oktobra 2023. Nakon zasedanja saveta, ime umetnika koji je proglašen pobednikom biće objavljeno na sajtu Centra i društvenim mrežama.

Izvor: CKO Rakovica

Foto: Valérie Inertie

X