Politika

“Biće to posebno važan sastanak”: Lajčak najavio teme sutrašnjeg sastanka sa Vučićem i Kurtijem

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sumirajući proteklu radnu nedelju, istakao je da se tokom susreta sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem detaljno pripremio za sutrašnji susret na visokom nivou u Briselu, za koji je naglasio da će biti veoma važan.

Lajčak je na Fejsbuku naveo da je nedelju započeo u zemljama za koje je Zapadni Balkan visoko na dnevnom redu.

“U Beču sam govorio o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, dok sam u Briselu imao jednu od svojih redovnih razmena mišljenja sa socijaldemokratima u Evropskom parlamentu, koji pomno prate region i redovno putuju i komuniciraju sa Balkanom”, naveo je Lajčak.

Zašto je Grčka bitna

Dodao je da je nedelju završio u Grčkoj, gde je učestvovao na godišnjem Delfi ekonomskom forumu.

“Grčka, kao direktan sused Balkana, dobro poznaje i razume region i stoga je forum posvetio posebnu pažnju evropskoj budućnosti regiona. Ovo je takođe bio fokus mog panela ove godine. A konferencija ne bi bila ista bez susreta sa kolegama i partnerima iz regiona i šire. Obavestio sam svog dobrog prijatelja ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendijasa o najnovijim dešavanjima u dijalogu, sastao se sa kosovskim premijerom Albinom Kurtijem kako bih se detaljno pripremio za predstojeći sastanak na visokom nivou 2. maja, koji će biti posebno važan, kao i sa izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom”, naglasio je, između ostalog, Lajčak.

Izvor: Blic

Foto: European Western Balkans

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X