Rakovica

Bespravno izgrađena autoperionica srušena u Rakovici

Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju sproveo je postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom samouslužne autoperionice u Ulici patrijarha Dimitrija 1a u beogradskoj opštini Rakovica.

Kako je građevinski inspektor ovog sekretarijata utvrdio tokom juna meseca 2022. godine na ovoj adresi započeto je sa izvođenjem radova na izgradnji samouslužne autoperionice bez građevinske dozvole. Doneto je rešenje o zatvaranju gradilišta i na gradilištu je postavljena oznaka zatvorenog gradilišta i to crvena traka i službeni znak.

Rušenje perionice u Ulici patrijarha Dimitrija
Rušenje perionice u Ulici patrijarha Dimitrija

U daljem toku postupka, doneto je rešenje o uklanjanju izvedenih radova, a protiv investitora je podneta krivična prijava Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

S obzirom na to da je investitor nastavio sa izvođenjem radova na izgradnji bespravne autoperionice, više puta su na ovoj lokaciji ponovo postavljane oznake zatvorenog gradilišta, a nadležnom tužilaštvu upućena je dopuna krivične prijave zbog krivičnog dela nastavka izvođenja radova nakon naložene obustave.

Rušenje perionice u Rakovici
Rušenje perionice u Rakovici

Kako investitor nije postupio po donetim aktima Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju, pre dva dana, odnosno 10. maja, izvršio je uklanjanje ovog objekta.

Posle rušenja perionice u Rakovici
Posle rušenja perionice u Rakovici

Ovo je samo jedan u nizu bespravno izgrađenih objekata koji su porušeni za poslednjih manje od godinu dana.

Izvor: Blic

Foto: Grad Beograd

X