Beograd

Beograd traži još skoro 200 “Belih”: “Neophodno je da ih bude barem hiljadu”

Kako bi širom prestoničkih ulica i naselja bilo što više “belih”, – pripadnika Službe javnog reda, koji bi do kraja godine trebalo da budu smešteni u montažnim objektima na više od 100 lokacija u Beogradu, Grad je ponovo raspisao konkurs.

Uprava prestonice traži 191 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara, prenose Novosti.

Prijava je počela u utorak i trajaće 15 dana, a oni koji budu izabrani ići će na obuku o trošku Grada. Kada uspešno završe obuku, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, posle čega dobijaju sertifikat. Sa tim dokumentom mogu da se prijave na javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

Kako je ranije govorio prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić, Gradu će u naredne dve godine biti potrebno više stotina ljudi za ovaj posao kako bi služba zaživela u punom kapacitetu. Neophodno je da ih bude barem hiljadu.

Mada su “beli” sada prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju sugrađanima, imaće svoje štabove u svakom gradskom naselju. Tu će biti dežurni, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema.

Prošle nedelje, Grad je raspisao tender za postavljanje 104 montažna objekta za smeštaj “belih”, a javni poziv vredan 9,5 miliona evra otvoren je do 6.juna. Predmet nabavke je izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na postavljanju namenskih objekata, kontejnera, kao stalnih punktova na teritoriji prestonice, uključujući i prigradske opštine.

Tu će biti dežurni pripadnici Službe javnog reda, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema. “Beli” će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju.

Izvor: Novosti

Foto: b92.net

X