Beograd

“Beli” se stacioniraju na ulice Beograda: Postavljaju se montažni objekti na 104 lokacije

Grad Beograd raspisao je tender za postavljanje montažnih objekata za smeštaj beogradskih ličnih asistenata “Beli”.

Predmet nabavke je izrada prethodne dokumentacije, tehničke dokumentacije i izvođenje radova na postavljanju namenskih montažnih objekata kontejnerskog tipa kao stalnih punktova na teritoriji grada Beograda (sa prigradskim opštinama), u cilju obavljanja poslova iz nadležnosti Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, piše eKapija.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji posla čija je vrednost procenjena na 1,1 milijardu dinara (oko 9,5 mil EUR), u planu je postavljanje objekata od čeličnog profila na 104 lokacije u Beogradu, pretežno u blizini parkova i većih zaštićenih zelenih površina.

Objektima je potreban kolski pristup i povezivanje na infrastrukturu. Spoljašnje uređenje objekta podrazumeva pristup za korisnike, službena lica i jedno parking mesto sa kolskim pristupom.

Pristup objektu za korisnike je sa prednje strane, a za službena lica je sa bočne. Pristupna površina i oblast iza objekta treba da budu pokriveni video nadzorom sa dve širokougaone kamere.

Unutrašnjost objekta je podeljena na zonu kancelarija i zonu mokrih čvorova sa garderobom. Te radne zone su razdvojene hodnikom. Dve kancelarije su rezervisane za službena lica, a treća za komunikaciju sa građanima.

Svi tipovi objekata (A, B i V) koji se postavljaju imaju dve kabine za toalet.

Podsetimo, kako je ranije najavio gradonačelnik Aleksandar Šapić, ideja je da komunalni milicionar treba da bude na ulici i da bude prijatelj, zaštitnik, nadzornik komšija i neko ko će da bude na usluzi Beograđanima, “što već dugo nije”.

– Inspektor će biti umrežen s čovekom na ulici, gradonačelnikova inicijativa jeste da se on više ni ne zove komunalni milicionar već beogradski lični i asistent i nadzornik i prijatelj i zaštitnik, i komšija… i sve ono što je građanima neophodno, a uz čiji naziv bi stajao akronim “BELI” od “beogradski lični” – rečeno je jesenas na konferenciji za novinare gradonačelnika Beograda.

Izvor: B92.net

Foto: Shutterstock/Dragan Mujan

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X