Beograd

Beli dvor čeka goste: Od 20. maja Kraljevski kompleks na Dedinju biće otvoren svake subote

Kraljevski kompleks na Dedinju od 20. maja i svake naredne subote biće otvoren za posetioce! Beograđani i turisti koji se odluče narednih meseci na obilazak biće u prilici da vide Kraljevski i Beli dvor, kapelu Svetog Andreja Prvozvanog i kraljevski park.

Juče je u kompleksu na Dedinju organizovana promo tura, kojom je najavljena nova sezona za turiste i Beograđane. Prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina i v. d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović pozvali su građane da se na ovom mestu upoznaju sa našom istorijom.

 Drago mi je što smo se okupili ovde, da otvorimo Kraljevski kompleks za još jednu turističku sezonu – rekao je prestolonaslednik Aleksandar. – Ovo je posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem mojih predaka.

Direktor TOB Miodrag Popović rekao je da je ovo jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda.

Obilasci će biti organizovani svake subote od 9.30 do 12.30, a ulaznice koštaju 1.500 dinara. U ovu cenu uračunat je i prevoz od Trga Nikole Pašića do kompleksa na Dedinju. Broj posetilaca po jednoj turi ograničen je na 30.

Za grupne posete đaka, studenata ili članova udruženja penzionera rezervisani su radni dani od 9.00 do 15.00 časova. Ove posete neophodno je najaviti sedam do deset dana ranije pozivom na broj 011-306-4014 ili slanjem mejla na adresu kancelarija@dvor.rs. Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje deset, a najviše 40 posetilaca.

Izvor: Novosti.rs

Foto: Concierge Belgrade

X