Aktuelno Rakovica

2000 rakovičkih osnovaca za 5 godina pohađalo besplatnu pripremu za malu maturu

U saradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje Rakovica, Gradska opština Rakovica nastavlja sa pružanjem značajne podrške učenicima osnovnih škola kroz besplatnu pripremnu nastavu za polaganje Male mature. Ovaj inovativni program, koji već pet godina za redom pomaže učenicima u savladavanju gradiva iz srpskog jezika i matematike, predstavlja značajan korak ka unapređenju obrazovnog sistema u ovoj opštini.

Besplatna pripremna nastava, koja se organizuje uz podršku Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, već pet godina pruža podršku učenicima završnih razreda rakovičkih osnovnih škola. Tokom ovog perioda, više od 2000 đaka je pohađalo časove, postižući značajan uspeh u svojim nastojanjima. Impresivnih 95 odsto učenika koji su pohađali besplatne pripreme na kraju je upisalo prvu željenu srednju školu, svedočeći o visokom kvalitetu pripremne nastave.

Ovaj program se pokazao kao izuzetno efikasan u pružanju dodatne edukacije i podrške mladim ljudima u ključnom periodu njihovog školovanja. Postizanje visokog procenta upisa u željene srednje škole ukazuje na uspeh i značaj inicijative Gradske opštine Rakovica u oblasti obrazovanja.

Pored toga, program ima i širi društveni značaj, pružajući podršku i pomoć učenicima u oblasti profesionalne orijentacije. Kroz pružanje kvalitetne pripreme za Maturu, Gradska opština Rakovica aktivno doprinosi razvoju lokalne zajednice i ulaganju u budućnost mladih generacija.

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica i ove godine je raspiso konkurs za besplatnu pripremnu nastavu za polaganje Male mature, te su kroz par sati sva mesta bila popunjena.

Rakovicainfo.rs

Foto: Canva stock

X